Разследващият журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от Руската

...
Разследващият журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от Руската
Коментари Харесай

Христо Грозев получи забрана за наградите БАФТА

Разследващият публицист Христо Грозев, който бе  разгласен за търсене от Руската федерация , получи възбрана да участва на премиите на Британската академия за кино и телевизия  БАФТА , научи " Фокус " .

Припомняме, че по думите му евентуално Москва е решила да го разгласи за търсене поради негово следствие за програмирането на съветски крилати ракети, в което са разпознати 33-ма военнослужещи, на които Европейски Съюз постанова наказания седмица преди да повдигне обвиняването против него.

Той разгласи тази възбрана в поредност от Туитър изявления.

" Бях сюрпризиран да открия, че цялото ми семейство и аз бяхме неразрешени от английската полиция да присъстваме на премиите БАФТА този уикенд, където е номиниран документалният филм  " Навални " ", написа Грозев.

По думите му повода е, че той и неговото семейство съставляват риск за публичната сигурност.

Във втората си обява журналистът написа, че схваща нуждата да се пази публичната сигурност (въпреки че не схваща по какъв начин синът му или щерка му тийнейджърка съставляват риск за обществото). Но моменти като този демонстрират възходящите рискове за самостоятелните публицисти по света.

" Тези рискове не произтичат единствено от диктатори-убийци, само че и от това, че гласовете на публицистите са заглушени - вместо да бъдат усилени - от цивилизования свят, на който се пробват да служат ", приключи Грозев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР